حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله فرحزاد

این شعار غدیر را عزیزان همه جا زمزمه کنند، «الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایه امیرالمؤمنین و الائمه علیهم السلام» خدا را شکر می‌کنیم که ما را جزء متمسکین به ولایت مولا علی علیه السلام و ائمه صلوات الله علیهم اجمعین قرار داده است و بالاترین و بزرگترین نعمتی است که خدای متعال به ما مرحمت کرده است.
امام‌های ما همه منادی ولایت بودند. امام هشتم علیه السلام اگر هزار روایت دارند، هشتاد درصد آن در رابطه با ولایت و امامت و مناظراتی است که در این رابطه داشتند. از امام هادی علیه السلام دو یادگار بزرگ مانده است. یکی زیارت جامعه کبیره است که چقدر از بزرگان بر این شرح نوشتند. جامعه کبیره همه جمله‌هایش شاه بیت است. یعنی هرکدامش جامع است. هرکدام دریای معانی و معارف است. هیچکس غیر از معصوم نمی‌تواند این جملات را بگوید. آنهایی که دنبال حق و حقیقت می‌گردند، همه اینجاست. با شما، همراه شما و به سوی شماست .«علیٌ مع الحق و الحق مع علی یدور معه» هرجا علی هست و اهل‌بیت هستند، حق دنبال آنها می‌گردد. حق در وجود شما تبلور پیدا کرده است.
این جمله امام هادی علیه السلام در جامعه کبیره «بِمُوَالاتِکُمْ‏ عَلَّمَنَا اللَّه‏ مَعَالِمَ دِینِنَا وَ أَصْلَحَ مَا کَانَ فَسَدَ مِنْ دُنْیَانَا» آنهایی که می‌آیند ولایت این خانواده را می‌پذیرند و موالات اینها را با دل و جان قبول می‌کنند، خدا معلم آنها می‌شود. اگر کسی با اینها ارتباط پیدا کرد و سر کلاس ولایت نشست، خدا معلم انسان می‌شود. تمام معالم دین را به او یاد می‌دهد. «وَ أَصْلَحَ مَا کَانَ فَسَدَ مِنْ دُنْیَانَا» اگر می‌خواهید تمام فسادهای ما اصلاح شود، اقتصاد ما، سیاست ما، خانواده و اجتماع ما، بیا ولایت حضرت علی را بپذیر و دنبال او راه برو. امام هادی علیه السلام تضمین می‌کند که تمام فسادهای فردی و اجتماعی تبدیل به صلاح شود. پس تمام این فسادها برای این است که از حکومت علوی فاصله گرفتیم. از اهل‌بیت فاصله گرفتیم، از راه امیرالمؤمنین و ولایت فاصله گرفتیم. باید برگردیم!
«وَ بمُوالاتِکُمْ تَمّتِ الْکِلمَهُ وَ عَظُمَتِ النِّعْمَهُ وَ ائْتَلَفَتِ الْفُرْقَهُ» آیا قرآن منهای اهل‌بیت می‌تواند عامل وحدت باشد؟
الآن داعشی‌ها در یمن با مسلمان‌های یمن می‌جنگند و قرآن هم قبول دارند، پس قرآن نمی‌تواند عامل وحدت باشد. پیغمبر فرمود «تارکم فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی» این دو به هم چسبیدند و از هم جدا نمی‌شوند.
علامه امینی در الغدیر هم بیان کردند، عامل وحدت امامی است که حقیقت قرآن و باطن قرآن است. اگر هر دو تا زیر پرچم امیرالمؤمنین آمدند دلهایشان یکی می‌شود. نفسشان کنار می‌رود.
یکی دیگر از یادگارهای امام هادی علیه السلام زیارت غدیریه است. تنها زیارتنامه‌ای است که سی چهل آیه قرآن در زیارتنامه آمده است. در ضمن زیارت آیه‌ی قرآن را می‌خوانی، فضائل حضرت علی هم می‌گوید، سلام هم می‌دهد «السلام علی دین الله القویم» دین یعنی روش، روشی که خدا می‌پسندد حضرت علی است. دین الله حضرت علی است و آنها ملاک هستند. میزان و محک آنها هستند. «دین الله القویم و صراطه المستقیم» چقدر روایت داریم صراط مستقیم امیرالمؤمنین علی علیه السلام و امامان هستند.
«السلام علی النباء العظیم الذی هم فیه مختلفون»، «عَمَّ یَتَساءَلُونَ‏، عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیم‏» (نباء/1و2)
خیلی جالب است امام صادق فرمود: نباء عظیم چیست؟ خیلی از مفسرین گفتند قیامت است. خدا پشت سرش میفرماید:
در این اختلاف کردند، معاد را همه مذاهب الهی قبول دارند، می‌فرماید: نباء عظیم حضرت علی علیه السلام است. در او اختلاف کردند و خیلی‌ها زیر بار نرفتند. حقیقت و باطن این آیه امیرالمؤمنین علیه السلام است.
شیعیان نباید در توجه به واقعه غدیر به یک یا دو روز بسنده کنند. حداقل یک دهه مناسب است که دهه ولایت نام گذاری شود. چون در ماه ذی‌الحجه چندین حادثه مهم در خصوص اهل‌بیت علیهم السلام اتفاق افتاده. ایام مباهله، نزول سوره هل اتی، نزول آیه ولایت، نزول آیه بخشش انگشتری درحال رکوع به مستمند و نزول آیه تطهیر در شان و منقبت اهل بیت علیهم السلام.
در روایات داریم که مامون از امام رضا علیه السلام سوال کرد که مهمترین آیه‌ای که در مورد جدتان حضرت علی علیه السلام در قرآن آمده است کدام آیه است؟ ما معمولا آیه ولایت در روز غدیر خم یا آیه انگشتر دادن در حال رکوع ممکن است به ذهنمان بیاید، ولی آقا علی بن موسی الرضا (علیه السلام) فرمودند: مهمترین آیه در شان و منقبت جدم مولا علی علیه السلام آیه مباهله است. چون خدا به قول ما سنگ تمام گذاشته است. «انفسنا و انفسکم» حضرت علی علیه السلام نفس پیغمبر است، جان پیغمبر است. فخر رازی می‌گوید امامیه با این آیه خیلی می‌توانند مانور بدهند. این آیه تمام فضائل و کرامات پیامبر را برای حضرت علی علیه السلام ثابت می‌کند الا نبوت، چون به پیغمبر ما خاتمه پیدا می‌کند: «لا نبی بعدی.»
در خطابه شریف غدیر داریم که پیامبر فرمودند: آنچه را که خداوند به من یاد داده همه را به حضرت علی علیه السلام یاد دادم. در این خطبه غدیر چه پیام های عجیبی هست! «انصرکم لی، احقکم بی، اقربکم منی، اعزّکم علیّ علی بن ابیطالب» و در فرازی دیگر در این خطابه شریف داریم: «ملعون ملعون مغضوب مغضوب من رد قولی فی علی» مورد غضب است، مورد غضب است کسی که گفتار من و کلام من را در مورد علی ابن ابیطالب رد بکند!!
عبادت وقتی نجات می‌دهد که توام با ولایت باشد. تمام کسانی که به کربلا آمدند و با امام حسین علیه السلام جنگیدند اهل نماز، روزه، زکات وحج بودند؛ ولی چون ولایت یزید را داشتند و ولایت ولی خدا امام حسین علیه السلام را نداشتند باز با صورت به آتش جهنم پرتاب می‌شوند. عمل صالح وقتی پذیرفته است که برگرفته از اصول دین سالم و اعتقادات صحیح باشد. هجمه اصلی شیطان روی کسانی است که اصول دینشان درست است. شیطان تمام هجومش روی شیعه است.

راوی

→ خواندن مطلب قبلی

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مرتضی آقاتهرانی

خواندن مطلب بعدی ←

حضرت آیت‌الله احمدعابدی

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + چهارده =