حجت الاسلام والمسلمین سیدعباس موسوی مطلق

طبق نص آیه غدیر«یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ »، احیا واقعه غدیرخم نیاز به تبلیغ دارد، چرا که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله تمام قد، امر خداوند متعال را اجرا کرده و طبق فرمان خداوند ابلاغ کردند و خداوند هم مهر تایید به این ابلاغ و تبلیغ پیغمبر از غدیر و جانشینی امیرالمومنین علیه السلام را با نازل کردن آیه « الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا » زدند.
وقتی پیامبراکرم صلی الله علیه و آله امر ولایت را تبلیغ می‌کند که حجه الوداع است؛ یعنی حساس‌ترین زمان. واقعه غدیر از نظر مکان هم حساس‌ترین است؛ همه پس از پایان اعمال حج، متفرق می‌شوند؛ اما ایشان فرمان می دهند، کسانی که رفتند برگردند، آن‌ها که نرسیدند برسند و بعد در یک جمع کثیر پیام خداوند و ولایت علی بن ابی طالب را ابلاغ می کنند. سه روز مردم را نگه می‌دارد تا فرد فردشان با علی علیه السلام بیعت کنند. حتی زنان؛
همه می‌دانیم که واقعه غدیر خم مورد تایید علمای سنی و شیعه است؛ اما چرا فراموش شد و ولایت علی علیه السلام نادیده گرفته شد؟
در کتب شیعه و سنی جزئی ترین کارها و مسائل پیامبراکرم صلی الله علیه و آله ذکر شده است و خیلی خوب است که جمع آوری شده ولی با وجود اینکه در این منابع جانشینی پیامبر و امر مهم غدیر خم که در حساس ترین موقعیت زمانی و جغرافیایی و در بی نظیرترین اجتماع جهان اسلام صورت گرفته است، پس چرا غدیر فراموش شده است؟ اگر امروز ما می بینیم که غدیر در دنیا معرفی نشده است، چون امت پیغمبر آن رسالتی را که باید انجام بدهند مثل خود پیغمبر عظیم الشان اسلام که الگو و اسوه هست در ابلاغ غدیرکوتاهی کرده‌اند.
در طول تاریخ حکومت ها خیلی کم در دست شیعه بود. در زمان آل بویه وقتی حکومت دست شیعیان افتاد، دهه محرم را احیا کردند و تعطیلی روز غدیر هم ثمره بخش نامه این حکومت بود. آل بویه اعلام کرده بود که شب تا صبح امراء و سرمایه داران ، اشراف مقابل در خانه هایشان آتش روشن کنند و همه بازارها شب غدیر باز باشند که مردم بفهمند اتفاق مهمی رخ داده است.
قوام و اعتبار اعیاد به عید غدیر است، ما به جای اینکه تعطیلات عید غدیر را افزایش دهیم، تعطیلات اعیاد دیگر را افزایش دادیم. حال آنکه غدیر عیدالله اکبر است و قوام و اعتبار بقیه اعیاد و همچنین روح دین ما به غدیر است.

رساندن به ابلاغ ولایت امیرالمومنین بر همه‌ی ما واجب است نه در حد توان بیش از حد توان.
در عید نوروز بسیاری از فرهنگ اسلامی احیا می شود، چرا که یک شور و شوقی در جامعه برای صله رحم، از بین رفتن کدورت ها و عیدی دادن ها و نوگرایی ایجاد می شود، در حالی که طبق فرمایشات وآداب و اعمال عید غدیر این فرهنگ در بقیه اعیاد ایجاد شود، فرهنگ عیدی دادن و گرفتن مخصوص عیدغدیر است.
در این روز اهل بیت علیهم السلام که به احسان عادت کردند به فراخور حاکمان زمان خودشان نوع برخوردشان فرق می کرد و دوستانشان را نوع دیگری اکرام و اطعام می کردند
اگر در روز غدیر کسی یک نفر را اطعام کند مانند کسی است که ۱۲۴ هزار پیغمبر را اطعام داده است
برای ترویج غدیر باید از فرزندانمان شروع کنیم تا زمانی که بزرگ شدند این کار را ادامه دهند و فرهنگ سازی شود، باید کاری کنیم که فرزندان به غدیر علاقمند شوند؛ به عنوان مثال خرید لباس های جدید اعضای خانواده یا مهمانی رفتن و کارهای مهم دیگری را در غدیر انجام دهیم
به همین دلیل غدیر در بین شیعیان محجور مانده است. امیرالمومنین علیه السلام مظلوم تر از این حرف ها هستند و غدیر به این شکل فراگیر نشده است و نیاز به اهتمام بیشتری جهت تبلیغ غدیر است.
یکی از وظایف شیعیان و محبین آل الله نشر و ترویج و تبلیغ خطابه گران سنگ غدیر و زیارت غدیریه امام هادی علیه السلام می باشد.
امام هادی علیه السلام معروف به خطیب الائمه هستند؛ هنگامی که معتصم عباسی ایشان را از شهر مدینه به سامرا احضار کردند، در روز ۱۸ ذی الحجه که روز ولایت امیرالمومنین و اهل بیت عصمت و طهارت است، به شهر نجف رسیدند و در آن دوران تقیه، به انشای زیارت غدیریه ایستادند.
زیارت غدیریه استنادات قرآنی، روایی و تاریخیِ امام هادی علیه السلام در اثبات حقانیت امیرالمومنین علی علیه السلام است. مجموعه‌ای حدود ۱۵۰ فضیلت از فضایل قرآنی، روایی و تاریخی از امیرالمومنین که بیش از ۳۰ فضیلت آن مستخرج از آیات قرآنی است که مورد توجه شیعه و سنی بوده است. این زیارت از بهترین و کامل‌ترین زیارات و خواندن آن در روز عید غدیر مستحب است و به فرموده شیخ عباس قمی کمتر حدیثی به قوت سند زیارتنامه غدیریه به دست ما رسیده است. این کلام نشان از اعتبار بالای زیارت غدیریه نزد فقهای امامیه دارد.
زیارت غدیریه مداحی امیرالمومنین علیه السلام از لسان امام هادی، زیارت جامعه کبیره ثناگویی اهل بیت عصمت و طهارت و زیارت ناحیه مقدسه روضه خوانی امام هادی علیه السلام برای سید الشهدا علیه السلام و شهدای کربلاست.

راوی

→ خواندن مطلب قبلی

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا رنجبر

خواندن مطلب بعدی ←

حضرت آیت‌الله العظمی شیخ لطف‌الله صافی گلپایگانی

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 11 =