حجت الاسلام والمسلین احسان بی‌آزار تهرانی

روز عید سعید غدیرخم روز کمال است، روزی که هم دین انسان و هم دینداری او به اکمال می رسد. غدیر روز تجدید عهد و پیمان ما با 12 امام و پذیرش و تسلیم محض در مقابل ولایت است. روزی که در معیت و همراهی ولی الله الاعظم کافران و دستگاه ابلیس از دینداری ما و اینکه ما را دچار ریزش کنند مأیوس می شوند و دینداری ما به ثبات و استقامت می رسد.
یکی از سرمایه‌های اصلی تشیع عید سعید غدیر است که به تعبیر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در مصادق و منابع عامه اهل سنت، عید الله اکبر و افضل اعیاد امت است. لکن متاسفانه عید غدیر واقعا محجور است؛ الان به جز کشورمان و عده معدودی از شیعیان، در عالم این عید را با شکوه برگزار نمی کنند، یعنی اگر بخواهیم نگاه حکومتی داشته باشیم تنها کشوری که عید غدیر را به عنوان عید رسمی می‌شناسد، مملکت ما است که آن هم به برکت این نهضت و انقلاب و خون شهداست. مابقی کشورهای اسلامی واقعا غدیر را عید نمی‌دانند.
ما وقتی در مورد غدیر وارد روایات می‌شویم متوجه میشویم که چقدر عظیم شمرده شده است. امام رضا علیه السلام در تبیین فضیلت این روز فرموده اند: “کسی که به عرفان به حقیقت غدیر رسید، خداوند آنقدر او را غرق نعمتهای مادی و معنوی می‌کند که قابل شمارش نیست. ” غدیر روز ستیز و به خاک مالیده شدن شیطان است. از این رو باید از این موقعیت استفاده کرده و قوت شیطان ستیزی خود را به اوج برسانیم.

در روز غدیر شخص می تواند به جایی برسد که گناهان 60 ساله عمر او مورد آمرزش و مغفرت الهی قرار گیرد و این به خاطر قابلیت ما نیست، بلکه به دلیل ارتباط ما با ساحت امامت و ولایت، مغفرت الهی وسعت پیدا می کند.
در مورد روزه روز غدیر می‌فرماید: “صیام و هو کل صیام الدهر” روزه گرفتن در روز غدیر مانند این است که شما کل زمان را روزه گرفته‌اید و افطار دادن به روزه‌دارِ روز غدیر مانند این است که 124000 پیغمبررا یک‌جا پذیرایی کرده‌اید. مولی الموحدین علی علیه السلام نیز فرموده اند: “کسی که روز عید غدیر جمعی از مؤمنان را اطعام کند، برای او دو چیز را ضمانت می کنم؛ امان از کفر و بی دینی و امان از فقر و تنگدستی. ”
غدیر روز رسیدن به رحمت خدا است، چرا که فرمودند: “خداوند دو برابر آنچه در ماه رمضان، شبهای قدر و عید فطر مورد آمرزش قرار می دهد در روز غدیر از جهنم نجات داده و مورد مغفرت قرار می دهد. ”
روز آغاز تزکیه، روز ترک گناهان بزرگ و کبیره است، غدیر روز مهرورزی است، شادی و شادسازی دیگران است، روز تبسم و لبخند است، همچنین روز پوشیدن لباسهای زیبا و روشن و کندن لباسهای سیاه و تیره از تن است.
جهت این‌ها چیست؟ پیامش چیست؟
این که غدیر را این‌قدر در روایات عظیم مطرح کرده‌اند برای این است که اگر حقیقت ولایت نبود هدف انبیا روی زمین می‌ماند، اگر آن روز نبود خطاب اقرا باسم ربک الذی خلق که مَطلَع بعثت نبوت کبری بود و اگر ولایت عظمای امیرالمومنین در روز غدیر عرضه نمی‌شد تمام این 23 سال زحمت پیامبر اکرم به نتیجه نمی‌رسید و “ما به النفس رساله” خوب اگر امر پیغمبر اکرم به نتیجه نرسد یعنی کار همه انبیا خدا ابتر می‌ماند.
محوریت حرکت همه انبیا وجود مقدس امیرالمومنین علیه السلام است.در روایتی که مرحوم خوارزمی نقل می‌کند؛ وقتی در شب معراج پیامبر صلی الله علیه وآله عروج کردند، جبرئیل سوال کردند “یا رسول الله شما می‌دانید بعثت شما و همه انبیا بر چه پایه‌ای بوده است و بر چه دلیل و برهانی خدا شما را مبعوث کرده است؟” پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: “جبرئیل، تو بگو بر چه پایه‌ای همه مبعوث شدند؟” خطاب آمد “الا ولایه علی‌بن ابیطالب” همه بر حقیقت ولایت. لذا ببینید تمام النعمه و اکمله دین خدا در روز غدیر است. فلذا این روز را باید همه مردم بزرگداشت نمایند.
اگر غدیر در اوج قرار بگیرد و حقیقتا غدیر را زیبا مطرح کنیم و ببینیم، خیلی از شرایط و مشکلات امروز جهان اسلام حل خواهد شد و ما برای این که جهانی بشود باید از خودمان شروع بکنیم. دستور داریم وقتی می‌خواهید کادو بدهید بهترین کادوها را به فرزندانتان، همسرتان، در روز غدیر بدهید، اصل تولد ناب شیعه روز غدیر است. یعنی واقعا ما تمام برکات، تمام النعمه، در این روز نصیبمان شده است. لذا گفته‌اند آن روز به یکدیگر بهترین هدایا را بدهید. از یک پرچم زدن تا برنامه‌ریزی‌های مهم کشوری، که انشالله می دانم در مجمع فرهنگی الغدیر، عزیزانمان واقعا ظرفیت این کار را دارند که برای غدیر بتوانند خیلی زیبا به میدان بیایند. و من جمله‌ای این‌جا عرض می‌کنم که اگر می‌خواهیم محرم غدیر بشویم همان‌گونه که امام رضا علیه السلام فرمودند “اگر کسی مَحرم غدیر شد ملائکه الله می ایستند که با او مصافحه کنند، غدیر در آسمان‌ها شناخته‌شده تر است تا برای اهل زمین”.

راوی

→ خواندن مطلب قبلی

حجت الاسلام والمسلمین علی سرلک

خواندن مطلب بعدی ←

حضرت آیت‌الله سیدعبدالله فاطمی نیا

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 1 =