منقبت خوانی

منقبت خوانی مهمترین شیوه ستایشگری مذهبی است که بر اساس روایت‌های آیینی، نمایشی و حماسی شکل گرفته است. ستایشگران آیینی و نمایشی را که از آنها به عنوان «مناقب خوانان» در متون کهن ایران یاد شده، می‌توان در آیین‌های نمایشی ایران باستان رصد کرد. در حقیقت رفتار و شیوه «منقبت خوانان» در گام‌های نخست به شکل مستقیم در مقام ستایش خداوند سبحان شکل می‌گیرد و در مرحله بعد تاکید نمایش گران این آیین، در مسیر شناساندن و الگو قرار دادن شخصیت ائمه علیهم السلام در میان مسلمانان و شیعیان استوار می‌شود.
«منقبت خوانان» مبلغان دینی و مذهبی هستند که به نقل و صوت و مدح، با بیان فضائل اهل بیت علیهم السلام با استناد به کتب تاریخی، میراثی ارزشمند و گرانبها را به دوستداران خاندان عصمت و طهارت هدیه می‌کنند.
«منقبت خوانی امیر مومنان علی علیه السلام» برنامه‌ای بود که در سیزدهمین همایش غدیرانه روی دست آفتاب در سال 1398 توسط مدیر خانه نقالان و پرده خوانان و داستان سرایان ایران، جناب مرشد محسن میرزا علی اجرا و با استقبال باشکوه عاشقان اهل بیت روبرو گردید.
گزیده‌ای از اجرای این اثر فاخر آیینی

علی صوم و صلات است، علی حج و زکات است، علی صبر و ثبات است، علی خضر حیات است، علی نیت و تکبیر، علی حمد و رکوع است و قیام است و قعود است، علی حج و علی کعبه، علی مروه، علی سعی و علی رکن و مطاف است و طواف است، علی اول اسلام، علی آخر اسلام، علی محور اسلام، علی رهبر اسلام، علی سرور اسلام، علی یاور اسلام، علی ردّ و قبول است، علی بحر عقول است، علی جان رسول است، علی زوج بتول است، علی عرش و علی فرش، وَ علی مهر و علی ماه، وَ علی آدم و نوح است، وَ خلیل است و کلیم است و مسیح است، علی یوسف و یعقوب و سلیمان و علی یونس و خضر است، علی فاتح بدر و اُحد و خیبر و احزاب، علی اصل خطاب است، ثواب است و عِقاب است، ظهور است و حجاب است، به ربّی که کریم است و رحیم است و ودود است و غفور است و حلیم است و عظیم است، خدا مثل علی شیر ندارد، دو جهان مثل علی میر ندارد، نتوان یافت همانند علی گر چه بگردید همه ارض و سمارا، به همه خلق بگوئید که بی مهر علی هیزم نار است، گر آرید همه طاعت و تقوا و عبادات و دعا را

راوی

→ خواندن مطلب قبلی

نقالی واقعه غدیرخم

خواندن مطلب بعدی ←

علی‌نامه خوانی

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − یازده =