حضرت آیت‌الله العظمی شیخ حسین وحیدخراسانی

بیانات حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی در جمع خادمین مجمع فرهنگی-مذهبی الغدیر کاشان
حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی در ابتدا با اشاره به آیه شریفه ” الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا” فرمودند: اهمیت روز عید سعید غدیر خم به این آیه معلوم می‌شود. از طرفی قرآن در جای دیگر می‌فرماید: ” به تحقیق تنها دین نزد خداوند، اسلام است”. به بیان صریح آن آیه، این دین در روز غدیر کامل شد.
نتیجه این می‌شود آن دینی که همه انبیا برای آن مبعوث شدند، اکمالش به روز غدیر و ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام است.

ایشان در ادامه به روایت” کلمه لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی” اشاره و بیان کردند: امام معصوم علیه السلام می‌فرماید: من از شروط آن حصار امن هستم، بنابراین، غرض از خلقت هم به روز غدیر خم کامل شد.
معظم له در ضمن بیان اهمیت روز عید سعید غدیر، نسبت به روز عید فطر و روز عید قربان فرمودند: در این روز، خلقت عالم و آدم و بعثت تمام انبیا از آدم تا به خاتم به ثمر نشست. روز فطر و روز قربان از اعیاد الهی است ولی عید الله اکبر، روز عید سعید غدیر خم است. احیای این روز، احیای غرض از خلقت و غرض از بعثت بوده و از اظهر مصادیق احیای امر آل محمد علیهم السلام است، از این رو احیای آن روز عقلا و شرعا و به جمیع جهات از اعظم لوازم است.
سپس ایشان با اشاره به شرایط خدمت به دستگاه قدس الوهیت و نبوت و امامت، تاکید کردند که ائمه جماعات، عظمت اتفاقاتی را که در ایام دهه غدیریه رخ داد، برای مردم تبیین کنند تا این دستگاه بازیچه هر هوی و هوسی نشود. هیئات هم همان طوری که برای عاشورا بیرون می‌آیند، برای غدیر هم همت کنند، با ذکر “یا علی” بیرون بیایند تا احیای امر اهل بیت علیهم السلام شود، که اجرش حساب ندارد.

 

امید است این مملکت که افتخار انتساب به آن حضرت را دارد در ایام غدیر، پانزدهم تا بیست و پنجم ذی الحجه مزیّن به زینت نشر آن فضایل و مناقب باشد و در همه ی مساجد و مجالس، وقایع آن ایام تبیین، و گویندگان و شنوندگان مشمول دعای صادق آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین شوند که فرمود : ” رحم الله من أحیی أمرنا” و توفیق نصیب خدمتگزاران آن خاندان و هر کسی که دم از محبّت او می زند، بشود که با دست و زبانش و مال و مقامش برای احقاق آن حق ضایع شده، آن چه در توان دارد، انجام دهد. ولم أر مثل ذاک الیوم یوما ، ولم أر مثله حقّاأضیعا.
و ختام سخن حدیثی است که محدثین عامه به صحت آن اعتراف کرده اند و خلاصه ی آن، این است که
شیخ مفید روایتی از امام حسن بن علی علیهما السلام نقل می کند که فرمود : ” کسی که به قلبش دوست ما و به دست و زبانش یاور ما باشد، با ماست در آن غرفه ای که ما در آن هستیم ” . مقامی برتر از مقام خاتم و وصیّ خاتم نیست که تمام انبیا و اولیا در قیامت کبری، در سایه ی لوای حمد آن صدر نشین مقام محمودند که خدا فرمود : “عسی ان یبعثک ربک مقاما محمودا” و رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود : ” آدم فمن دونه من الأنبیاء تحت لوائی ” .‌ محبّ خاندان عصمت، به قلبش و یاور آنان به دست و زبانش ، همنشین شمس و قمر و نجوم آسمان نبوت و امامت است.

راوی

خواندن مطلب بعدی ←

حضرت علامه شیخ داوود صمدی آملی

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + هفده =