حجت الاسلام والمسلمین شهاب مرادی

عید سعید غدیرخم بزرگ‌ترین عید مسلمانان است. به همین خاطر به آن عیدالله الاکبر و عید آل محمد صلی الله علیه و آله گفته می‌شود، برای این روز اعمال مستحبی زیادی در روایات ذکر شده است، از جمله اعمال فردی می‌توان به روزه گرفتن، غسل کردن، عطر زدن، بیزاری جستن از دشمنان اهل بیت، نماز روز عید غدیر، عبادت کردن، دعا کردن، عمل صالح انجام دادن، صلوات فرستادن، حمد کردن و از جمله اعمال اجتماعی نیز می‌توان به تبریک و تهنیت ، توسعه زندگی، مصافحه، برادر شدن، زینت دادن و آذین‌بندی، جشن گرفتن و شادی کردن، قضای حوائج مؤمنان به جای آوردن، مهربانی و عطوفت کردن، طعام دادن، صدقه دادن، هدیه دادن و افطاری دادن اشاره کرد.
در روایت از وجود نازنین امام رضا علیه السلام داریم که فرمودند: به خدا سوگند اگر مردم به فضیلت این روز شناخت صحیح و کامل داشتند، فرشتگان روزی ۱۰ مرتبه با آنان دست می‌دادند. و یا در روایتی دیگر فرمودند: اگر از طولانی شدن کلام کراهت نداشتم، از فضیلت این روز و عطای الهی برای کسانی که معرفت به آن دارند، آنقدر بیان می‌کردم که به شمارش در نیاید.
امام صادق علیه السلام از پدران بزرگوارش نقل می‌کند که‌ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: برترین عید امت من، عید غدیرخم است. روزی که خداوند تعالی دستور داد تا برادرم علی‌بن‌ ابیطالب علیه السلام را به عنوان پرچم برای امت نصب کنم تا پس از من به واسطه او هدایت شوند، روزی که خدا دین را کامل و نعمتش را بر امت من تمام و اسلام را به عنوان دین آن‌ها پسندید. و در روایتی دیگر فرمودند که: عید غدیر، بزرگترین عید خدا است، خدا هیچ پیامبری را مبعوث نکرده مگر آنکه این روز را عید قرار داده و احترام آن را نگه داشته است. نام این روز در آسمان «عهد معهود» و در زمین «روز پیمان گرفته شده و جمع مشهود» است.
به منظور تجلیل از عید سعید غدیر خم و مقام شامخ امیرالمومنین علی علیه السلام و بیان برتری امتیاز و شرافت روز عید غدیر نسبت به سایر روزها و مناسبت‌ها و حتی سایر اعیاد از جمله عید سعید فطر، عید قربان، عید مبعث و ولادت‌ها و روز جمعه با راه اندازی کمپین « #برای_غدیر_چه_کردی » در فضای مجازی از مسئولین و اقشار مختلف مطالبه شود که برای بهتر برگزار شدن عید الله اکبر چه کرده اند؟
اولین نقش‌آفرینان در این عرصه خبرنگاران هستند که باید در هر حوزه‌ای که مشغول هستند از مسئولین زیربط آن بخش سوال کنند که برای غدیر چه کرده است؟ به طور مثال خبرنگاران باید افراد مشهور ورزشی، سیاسی، هنری، فرهنگی و اجتماعی مورد سوال قرار دهند تا این افراد هم دغدغه داشته باشند که در ایام بعد از ماه رمضان تا محرم بناست مورد سوال قرار گیرند که برای غدیر چه کرده‌اند؟
افراد می‌توانند در فضای مجازی در صفحات مجازی مسئولین مانند رئیس جمهور و وزرا سوال کنند برای غدیر چه کرده‌اند؟ زیرا دولت باید در این روز فرضاً به کارمندان عیدی دهد یا تمام تخفیف‌ها و جشنواره‌های شرکت‌ها باید در ایام عید قربان تا عید غدیر برنامه‌ریزی شود.
همه تولیدکنندگان، فروشندگان، ارائه‌کنندگان خدمات و دستگاه‌های دولتی و عمومی غیردولتی و تعاونی ها و بخش خصوصی بیشترین میزان تخفیف در طی سال را به ایام دهه ولایت وعید سعید غدیرخم اختصاص دهند. بیشترین عفو و تخفیف در مجازات محکومین توسط قوه قضائیه یا ارائه رایگان خدمات کنسولی توسط نمایندگی‌های وزارت خارجه کشورمان در این ایام فرخنده باید باشد.
که انشالله با همراهی فروشندگان، ارائه‌کنندگان خدمات و دستگاه‌های دولتی و عمومی به یک سنت حسنه تبدیل شود تا عید غدیر را به ‌عیدی به مراتب شادتر برای مردم ایران و حتی گردشگران خارجی مبدل سازد. زیرا که تواصی به حق در قرآن مورد تأکید و سفارش قرار گرفته است که باید یکدیگر را به حق توصیه کنیم و یکی از مصادیق آن، حق ولایت و حق عید غدیر است که باید ادا شود.
روز غدیر به عنوان عیدالله اکبر باید بزرگ داشته شود و این بزرگداشت را باید به یکدیگر توصیه نمایم. می‌توان به یکدیگر توصیه کرد تا لااقل افراد به عنوان مثال در این روز به فرزندان خود عیدی دهند و یا حتی اگر توان مالی لازم را ندارند، چند نفری باهم مشارکت کنند و برای شادی دیگران در این روز، کاری انجام دهند.
امروزه در بازار فرش یا تابلو به غیر از آیه «وَ انْ یکادُ الَّذینَ …» کمتر تابلو دینی وجود دارد لذا باید از مغازه‌دار و کارخانه های معروف فرش باید سوال شوند که چه تابلو فرش با موضوع غدیر دارند؟ به طور مثال می‌توانند یک تابلوی «من کنت مولا فهذا علی مولا» با خط زیبایی طراحی کنند تا مردم خریداری کنند. هر نقاشی باید از صحنه‌ای از غدیر و هر شاعری باید شعری پیرامون غدیر داشته باشد، از گذشته میان خطاطان خط نستعلیق رسمی بوده است که همگی یک اثر سوره حمد دارند، لذا شاعران هم می‌توانند این چنین رسمی را داشته باشند و یک اثر در مدح امیرالمومنین علی علیه السلام داشته باشند و به آن شناخته شوند، همانگونه که مرحوم شهریار به «علی ای همای رحمت» شناخته می‌شود.
در روایت است که امیرالمومنین علی علیه السلام در زمان شهادت دو حدیث بیان کردند و اصبغ بن نباته کسی است که در آن زمان در کنار امیرالمومنین علیه السلام بود و این کلام را منتقل کرد. امام در آن زمان از بیعت نکردن مردم با امام حسن علیه السلام نگران بود و همچنین به اصبغ بن نباته فرمودند که به مسجد برو و به مردم بگو که رسول الله صلی الله علیه و آله در زمان رحلتشان فرمودند: لعنت بر کسی که پدر خود را فراموش کند و تو (یاعلی) پدر امت هستی.
امام همچنین به اصبغ بن نباته فرمودند که روزی رسول الله صلی الله علیه و آله فرمودند: علی جان می خواهی کلامی بگویم که تو را خوشحال نماید؟ چنان که در محشر وارد شویم کلید دوزخ و بهشت به تو سپرده می شود و اختیار امت به دست توست.

راوی

→ خواندن مطلب قبلی

حضرت آیت‌الله العظمی شیخ لطف‌الله صافی گلپایگانی

خواندن مطلب بعدی ←

حجت الاسلام والمسلین محمدباقر حیدری کاشانی

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 4 =