حجت الاسلام والمسلین محمدباقر حیدری کاشانی

آنچه که پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله در روز غدیر خم ابلاغ فرمودند ابلاغ ولایت و امامت امیرالمومنین علیه السلام بود. با قرائت خطابه با شکوه و با عظمت غدیرکه دارای ۵۴ فراز است و مهم‌ترین فراز و اوج فرازش که معمولاً گفته می شود و در دعای ندبه هم بیان می شود، که پیامبراکرم صلوات الله علیه و آله دستان امیرمومنان علی علیه السلام را بالا بردند و فرمودند «من کنت مولاه، فهذا علی مولاه، اللّهُمَّ والِ مَن والاهُ، اللّهُمَّ عادِ مَن عاداهُ والنصر من نصره» خدایا ولایت کسانی را بپذیر که ولایت اولیای تو را می پذیرن و دشمن کسانی باش که با او دشمنی می‌کنند و یاریگر یاوران او باش. این دعای پیامبر در روز غدیر خم تا قیام قیامت جاری و ساری است برای تمام کسانی که به نحوی ولایت و امامت را یاری می کنند.
هر کسی که خودش را خادم آستان ولایت و امامت علوی میداند، باید به این دعا تا قیام قیامت برای خودش و نسل و دودمانش امیدوار باشد.
در جامعه اسلامی بیشتر این فراز خطبه غدیر مورد عنایت است و در دعای ندبه مورد تاکید واقع می شود و الحق و الانصاف اوج خطبه غدیر نیز همین جاست، اما این خطبه با شکوه و عظمت ۵۴ فراز دارد و هر فرازی با معاشر الناس آغاز می شود.
اینکه پیامبراکرم واجب کردند بر امت اسلام که پیام غدیر را دریافت کنند و این پیام را پدران و مادران به فرزندان ابلاغ کنند و هرکس که این پیام را دریافت می کند به تمام غائبان و تمام کسانی که از غدیر خبر ندارند این پیام را ابلاغ کند، وظیفه ایمانی ما و اسلامی ماست که حداقل یک دور ترجمه این 54 فراز خطابه غدیر را بخوانیم.
پیامبر اکرم در انتهای خطابه غدیر می فرماید« بیعت کنید با علی ابن ابی طالب به عنوان امیرالمومنین و هم با امام حسن و امام حسین و با تمام امامان و پیشوایان معصوم که کلمه طیبه ماندگار خدا در میان شما هستند»


سه روز تمام این بیعت طول کشیده است و این که ابلیس زجه ای کشید و تمام فرماندهانش را از تمام عالم فراخوان کرد و روز سوم گفتند چرا این همه حیران و سرگردان و تا به حال تو را اینگونه ندیده بودیم، گفت آن قدر پیامبر امر ولایت و امامت را مستحکم کرد و بیعت گرفتن از امت را که دیگر گمان نمی کنم بتوان فردی از امت اسلام را گمراه کرد؛ همین طور در حیرانی و سرگردانی بود که یکی از فرماندهانش از گوشه‌ای خبر آورد و گفت همین هایی که جلوتر از همه آمدند و « بَخْ‏ بَخْ‏ لَکَ یَا علی ابْنَ أَبِی طَالِبٍ، أَصْبَحْتَ مَوْلَایَ وَ مَوْلَی کُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَه» گفتند، رفتند گوشه ای و در حال هم عهد و پیمان شدن هستند که نگذارند، خلافت و امامت و ولایت امر بعد از رسول خدا به امیرالمومنین علی علیه السلام برسد.
ابلیس گل از گلش شکفت و لبخندی زد و نشست و گفت فرمان این است که تا قیام قیامت همین خط نفاق را تایید و تشویق کنید و نگذارید مردم با ولایت و امامت آشنا شوند و نگذارید ولایت و امامت شان کامل شود.
پیامبر در همین خطبه غدیر از اصحاب صحیفه نام می برد و اینها کسانی بودند که از شواهد و قرائن فهمیده بودند که پیامبر می خواهد ابلاغ ولایت و امامت کند، قبل از این که پیامبر از کنار کعبه حرکت کند، نشستند و یک متنی را نوشتند و صحیفه مکتوب را نوشتند و هم عهد و پیمان و هم قسم شدند که نگذارند که ولایت و خلافت و جانشینی پیامبر به امیرالمومنین برسد؛ این را در کنار کعبه زیر خاک پنهان ‌کردند و جبرئیل نازل شد و خبر داد از این واقعه، پیامبر در خطابه غدیر اینها را رسوا کرد و فرمودند که می توانم نام یکایک شان را ببرم، اما این کار را نمی‌کنم، ابلیس دستور داده تا میتوانید تا قیام قیامت از خط ولایت و امامت زاویه دهید و نگذارید تا کسی با این خط آشنا شود و اگر هم آشنا شد دچار انحراف کنید و نگذارید به اتمام برسد.
اصحاب صحیفه یک مرتبه می شوند سردمداران سقیفه، زاویه گیرندگان از ساحت ولایت و امامت علوی، در زمان حاضر که میرسد این زاویه گرفتن از صراط مستقیم حق می شود شجره ملعونه آل سعود و وهابیت و سلفی گری که به اسم اسلام چه جنایات و خیانت هایی را انجام می‌دهند.

غدیر تجدید بیعت با ساحت دوازده امام معصوم از امامت امام علی علیه السلام تا امامت حضرت بقیه الله الاعظم عج الله است که چهار بار نام امام زمان در خطبه غدیر مورد تاکید پیامبر قرار می‌گیرد و در فراز سی و پنجم دانشگاه مهدی شناسی در عالم برپا می‌کند و ۱۸ مقام از مقامات وجودی و شخصیتی امام عصر را بیان می‌کنند« أَلَا إِنَّهُ الْمُنْتَقِمُ مِنَ الظَّالِمِینَ»،« أَلَا إِنَّهُ فَاتِحُ الْحُصُونِ وهَادِمُهَا؛ آگاه باشید که او فاتح دژها ومنهدم کننده ی آنهاست» و «أَلَا إِنَّهُ غالب کلِّ قَبِیلَهٍ مِنْ أَهْلِ الشِّرْک و هادیها؛ آگاه باشید که او غلبه کننده بر تمامی قبیله ها ی اهل شرک وهدایت کننده ی آنهاست».
در خطابه غدیر خم پیامبر امامان جامعه را به دو دسته تقسیم می کند «امامان نور» و «امامان نار»، آنهایی که مردم را به آتش می برد امامان نار هستند و آنهایی که به نور خدا هدایتگر می شوند و به بهشت خدا میرسانند امامان نور هستند.

راوی

→ خواندن مطلب قبلی

حجت الاسلام والمسلمین شهاب مرادی

خواندن مطلب بعدی ←

Play Amazon Queen On-line Slot At Partycasino

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + یازده =