حجت الاسلام والمسلمین دکتر مسعود عالی

مومن علاوه بر این که باید از ظاهر عید استفاده نماید باید از روح عید نیز بهرمند شود یعنی آنکه تحولی در درونش اتفاق افتد. در معارف اهل بیت علیهم السلام داریم که روزی که در آن معصیت خدا انجام نشود ” فهو عید”. اگر ما بتوانیم در اعیاد عهد خود را با ولی خدا مستحکم تر کنیم وآثارش را در زندگی مشاهده نماییم، نشانگر آن است که از روح وباطن عید بهرمند شده ایم.
اساس ولایت اهل بیت علیهم السلام محبت ومهربانی است، اینکه خداوند ولایت تکوینی وتشریعی را به پیامبر واهل بیت عنایت کرده براساس محبت به بندگان بوده است.
مرحوم طبرسی در مجمع البیان نقل می کند وقتی پیامبرصلی الله علیه واله می دید با اینکه شب وروز مردم را به اسلام دعوت می کند ولی آنچنان که باید به دعوتش گوش نمی دهند واسلام نمی آورند. این وجود مهربان ودلسوز نمی پذیرفت احدی به جهنم رود لذا بر عبادتهای خود می افزود به حدی که آنقدر شب ها می ایستاد که پاهای مبارکش ورم می کرد واز شب زنده داری چشمان مبارکشان گود می افتاد فلذا آیه نازل شد”ما انزلنا الیک القران لتشقی” که ای پیامبر ما قران را نازل نکردیم تا اینقدر خودت را به سختی وزحمت بیندازی!!
پیامبراسلام این چنین مهربان و با محبت بودند وبعد از ایشان وجود مبارک امیرالمومنین واهل بیت علیهم السلام که خداوند متعال ولایت وسرپرستی به ایشان عنایت نموده اند.
در روایات داریم که فردی خدمت امام رضا علیه السلام رسید وسوال نمود که چرا به پیامبر ابوالقاسم می گفتند؟! امام علیه السلام ابتدا در حد فهم فرد جواب دادند که پیغمبر فرزندی داشتند بنام قاسم بدین جهت به ایشان ابوالقاسم گفته می شود. صحابی از حضرت توضیح بیشتری خواست.امام رضا علیه السلام فرمودند مگر امیر المومنین علی علیه السلام قاسم نیست؟! قسیم نار والجنه.پیغمبر ابوالقاسم بودند.یعنی انکه تمام اولیاء خدا در دامان ایشان تربیت شدند.
اولیای خدا حریص به هدایت بندگان خدا بودند .بدون هیچ طمعی یا چشم داشتی!!
وجود مبارک پیامبر اسلام وحضرت امیر المومنین چه نیازی به ما دارند جز این که آمده اند تا ما را هدایت نمایند.امیر المومنین در خطبه 121 نهج البلاغه می فرماید:”انما اریدکم الله” من شما را برای خدا می خواهم نه برای خودم!
سایه عاشق اگر افتاد بر معشوق چه شد
ما به او محتاج بودیم و او به ما مشتاق
در تاریخ نقل شده است شخصی خدمت امام صادق علیه السلامرسید وگفت:من فقیرم!! امام علیه السلام فرمودند:تو محتاج نیستی، بعد از چند بار سوال وجواب امام علیه السلام به آن فرد فرمودند :سوال می کنم آیا حاضر هستی محبت ما اهل بیت را از تو بگیرند و تمام ثروت دنیا را به تو دهند؟ گفت نه مولای من! سپس حضرت فرمودند: پس تو خیلی ثروتمندی و یک چیزی داری که حاضر نیستی با تمام دنیا عوض کنی.
پس اینکه در روایات داریم اساس دین اسلام ،محبت به اهل بیت است ارزشش معلوم می شود. البته باید این را دانست که صرف محبت کافی نیست آن محبتی ارزشمند است واساس دین است که اهل بیت از ما می خواهند واین محبت باید در زندگی ما،جهت گیری های ما ،وموضع گیری های ما تبلور داشته باشد.
مهم این است که ،ولایت امیر المومنین از محبت قلبی طلوع کند ودر رفتار های فردی واجتماعی اشخاص جاری شود .
جامعه ای ولی شناس و ولی محور است که در آن روابط بین مسلمین بر اساس روایات اهل بیت علیهم السلام باشد.در جوامع مادی روابط با همدیگر بر اساس حب نفس است. به تعبیر مرحوم علامه طباطبایی روابط بر اساس استخدام است ، هر کس می خواهد دیگری را به خدمت خودش آورد.
اما در جامعه ای که غدیر جاری وحاکم باشد روابط بر اساس محبت وولایت اهل بیت علیهم السلام است.یعنی ولی خدا چه جوری می پسندد ما هم همانگونه رفتار نمائیم.نه بر اساس حب نفس!!در روایات اهل بیت هست اگر این کار را با همدیگر کردین،اهل غدیرین.
حد شیعه بودن واهل غدیر بودن را باید از اینجا فهمید که چقدر فاصله داریم یا چقدر نزدیکیم؟!
غدیر نماد بیعت با ولی خدا ووفاداری به این بیعت است که انشالله همه ما به درستی اهلش باشیم.

راوی

→ خواندن مطلب قبلی

حضرت علامه شیخ داوود صمدی آملی

خواندن مطلب بعدی ←

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مرتضی آقاتهرانی

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + هفت =