کاروان غدیر

برخی از مورخان تاریخ اسلام، در ثبت جریانات مهم حدود سال‌های 350 هجری قمری، درباره سنت‌های تشیع این چنین نوشته‌اند: شیعیان در هجده ذی‌الحجه، غدیر را جشن گرفتند و بر طبل‌های بزرگ کوبیدند و مردم به سمت قبور امامین کاظمین علیهماالسلام رفتند. هم‌چنین عالمان دیگر اهل سنت مانند ابن اثیر و سیوطی در کتاب‌های تاریخی خود می‌نویسند به امر معزالدوله، شیعیان در شب هجده ذی حجه، مشعل‌ها را روشن کردند و طبل‌ها و شیپورها به صدا در آمد و مردم صبح زود به سمت مقابر قریش به راه افتادند و شهر زینت شد و بازارها در شب باز بود، مانند شب‌های عید، و روز اجتماع مردم بود.


این حرکت زیبا عمدتا با پشتیبانی وحضور علمای عظیم الشان شیعه تا سال 402 هجری قمری تداوم داشت. همراهی عالمانی به مرتبت ابن قولویه و شیخ مفید علیهم الرحمه در شکل گیری و استمرار چنین جریان عظیمی بسیار حائز اهمیت و قابل تامل است، آن هم در جامعه‌ای که شیعه و سنی در کنار هم بودند و بعضاً شیعیان تحت فشار برخی از عامه بودند تا اینکه سرانجام حاکمان مخالف غدیر اجازه تداوم این برنامه را ندادند.


برماست همانگونه که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله برای بیعت گرفتن از مردم در روز غدیرخم، به امر خداوند کاروان غدیر را سامان دادند، ما نیز به تاسی به نبی رحمت و الگوی حسنه خداوند، برای بیعت با امیرالمومنین و امام زمان علیهما السلام از روش پیامبر صلوات الله علیه در برپایی کاروان غدیر الگو بگیریم.
«کاروان‌ غدیر» یکی دیگر از برنامه هایی ست که توسط مجمع فرهنگی-مذهبی الغدیر در خیابان های شهرستان کاشان به راه می افتد و هر کوی و برزنی را به ذکر نام زیبای امیرامومنین علی علیه السلام عطرآگین می کند.
در ادامه گزارش تصویری کاروان “در پناه غدیریم” را به اتفاق مشاهده می کنیم.

راوی

→ خواندن مطلب قبلی

اطعام غدیر

خواندن مطلب بعدی ←

اجتماع وتکریم سادات

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + هفده =